Koop online Visvoer goedkoop bij PetsExpert

Visvoer Online winkel

Hier vindt u onze gevarieerde selectie aan Visvoer

Geselecteerde Visvoer merken voor u

Winkel per type: Vissoorten

Aanbod van de week

Bestel uit het productaanbod van onze Visvoer:

  • Bestsellers
  • Nieuwe goederen

Bestel Visvoer in de online winkel van PetsExpert

De juiste soort visvoer voorziet uw huisdieren van de nodige hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Wanneer uw huisdieren alle voedingsstoffen ontvangen, brengen ze u plezier met een goede gezondheid en heldere kleuren.

Soorten visvoer

Vandaag bestaan er producten speciaal gemaakt voor elke aquariumbewoner. Voor bodemvissen produceren bedrijven een visvoer dat snel zinkt, terwijl er onzinkbare soorten voer gemaakt wordt voor de inwoners die dichter bij het wateroppervlak leven. Er bestaan ook soorten visvoer die langzaam naar de bodem zinken. Deze zijn geschikt voor aquariums met verschillende vissoorten.

Alle soorten visvoer kan opgedeeld worden in het voornaamste en aanvullende voer. Droogvoer behoort tot de eerste groep. Dit zijn:

  • korrels en stokjes voor grote aquariumbewoners (discusvissen cichliden, torren);
  • vlokken voor vissen die dicht bij het wateroppervlak leven (maanvissen, goudvissen);
  • tabletten voor bodemvissen (meervallen).

Droogvoer bevat een minimum aan vocht, waardoor het risico op verderf door activiteit van bacteriën of schimmels erg laag blijft.

Een speciale categorie is het gevriesdroogd visvoer, dat gedroogd wordt bij lage temperaturen. Deze methode verwijdert bijna alle vocht uit het voer, maar bewaart alle voedingsstoffen. Voor de productie van dergelijke producten gebruiken producenten enkel zorgvuldig geselecteerde rauwe materialen, zoals garnalen, watervlooien of pekelkreeftjes. Gevriesdroogd visvoer bevindt zich erg dicht bij de natuurlijke voeding van uw huisdieren. Het is echter niet geschikt voor vissen die onderaan in het water leven.

Er zijn ook bevroren soorten visvoer gemaakt uit zeewier, schaaldieren, plankton, spinazie, muggenlarven enzovoorts. Bijna alle voedingsstoffen worden bewaard in dit type huisdiervoer. Bovendien worden dergelijke producten vaak verrijkt met vitamines. Het is aan te raden deze als supplementen bij de voornaamste maaltijd te voegen. Ze zijn vooral belangrijk voor vissen die niet van droogvoer houden.

Zelfs het visvoer van de hoogste kwaliteit kan uw vissen niet van alle nodige voedingsstoffen voorzien. Daarom hebben uw huisdieren supplementen nodig. Dergelijke producten worden gewoonlijk gemengd met de hoofdmaaltijd. U mag hen echter niet verwarren met geneesmiddelen, v. b. met middelen tegen schimmels, bacteriële infecties en andere ziektes.

Het is ook goed uw vissen te voorzien van enkele tussendoortjes. Voor aquariumbewoners wordt er een speciale gelei gebruikt als lekkernij.

Dit product is gemaakt van bloedwormen, watervlooien of pekelkreeftjes, en is verrijkt met eiwitten, vetten, vitamines en micro-elementen.

Hoe visvoer kiezen

Merk op dat sommige producten universeel zijn, terwijl andere enkel geschikt zijn voor bepaalde vissoorten, bijvoorbeeld cichliden of meervallen, herbivoren of carnivoren, enz.

Hoogwaardig droogvoer dient hermetisch verpakt te worden, zodat het tijdens de opslag niet kan bederven. Het is noodzakelijk te letten op de houdbaarheid van het product. De hoeveelheid voedsel in het pakket dient overeen te komen met een periode van 3-4 maanden waarin het opgebruikt kan worden. Na deze periode is het beter om dit voer niet langer aan uw vissen te geven. Het verzamelt lipide oxidatieproducten, wat gekenmerkt wordt met een onaangename geur. Bovendien bevat oud visvoer geen voedingsstoffen meer.

Het is belangrijk niet enkel het juiste soort visvoer te kiezen, maar ook om het op een correcte manier op te slaan. Sommige voedingsstoffen kunnen beïnvloed worden door licht, warmte en vocht. Daarom dient droogvoer opgeslagen te worden in een koele, droge plaats in lichtdichte containers met een nauw aansluitend deksel.

Bevroren voer wordt gewoonlijk verkocht als grote of kleine blokken (mogelijk met breeklijnen) of in verzegelde blisterverpakkingen. Een groot blok is handig om een grote hoeveelheid vissen te voeren, bijvoorbeeld in huisdierwinkels of clubs. Voor huisaquaria is het beter blokken te kopen met afbreeklijnen, zoals bij een reep chocolade, of blisterverpakkingen. Wanneer u “chocoladerepen voor vissen” aankoopt, kunt u steeds opmerken of het gesmolten is tijdens de opslag of het transport. Indien de opslagvoorwaarden geschonden zijn, is de vorm van de producten aangetast. Huisdiervoer in een blisterverpakking kan op deze manier niet gecontroleerd worden.

Hoe kunnen wij u helpen?

In de online winkel “PetsExpert” vindt u een brede keuze aan hoogwaardige en betaalbare soorten visvoer. Het duurt slechts enkele minuten om een aankoop online te plaatsen. Neem een kijkje in onze cataloog, plaats het geschikte huisdiervoer in het winkelkarretje en plaats uw bestelling. Uw aankoop wordt in geen tijd naar u verzonden. Indien u vragen heeft, aarzelt niet om deze te stellen aan de raadgevers van onze klantendienst.

Mis uw kans niet om visvoer te kopen aan een erg aantrekkelijke prijs. Plaats vandaag een bestelling!

Visvoer kwaliteitsproducten voor Aquaristiek aan een aanvaardbare prijs