Koop online Kooi & Voliere goedkoop bij PetsExpert

Vogel kooien en kennels Online winkel

Hier vindt u onze gevarieerde selectie aan Kooi & Voliere

Geselecteerde Kooi & Voliere merken voor u

Winkel per type: Kooi & Voliere - Grootte

Aanbod van de week

Bestel uit het productaanbod van onze Kooi & Voliere:

 • Bestsellers
 • In aanbieding
 • Nieuwe goederen

Bestel Kooien en kennels voor vogel in de online winkel van PetsExpert

Heeft u onlangs een gevederd huisdier aangeschaft? Dan moet u allereerst denken aan een volière of vogelkooi. Vergeet niet dat uw huisdier het grootste deel van zijn leven zal doorbrengen in dit huis en daarom is er voor de keuze van dit product veel aandacht nodig.

Soorten vogelkooien en volières

Afhankelijk van het materiaal en de structuur zijn er diverse hoofdsoorten volières en vogelkooien:

 • Solide metalen;
 • Kunststof;
 • Combinatie;
 • Hout.

Er moet worden opgemerkt dat houtproducten zeer onpraktisch zijn, omdat vogels zich er doorheen kunnen bijten. Ook is hout een aantrekkelijke omgeving voor de groei van bacteriën en parasieten.

Solide metalen kooien zijn de meest duurzame en ook zeer betrouwbaar. Deze producten zijn hygiënisch, omdat zij eenvoudig schoon te maken zijn en er zich geen vuil ophoopt. Alle vogelkooien hebben een verwijderbare bak van kunststof of metaal.

Afhankelijk van het ontwerp zijn er de volgende nestkastjes en vogelkooien:

 • Vierkant - Dit is de meest functionele en praktische;
 • Rond - Een echte blikvanger in elk interieur;

Kooien voor diverse soorten vogels zijn afhankelijk van de grootte:

 • Klein - voor kanaries;
 • Middelgroot - voor één of twee parkieten;
 • Groot - voor papegaaien en andere grote vogels.

Hoe kiest u volières en vogelkooien

Om een geschikte volière of vogelkooi te kiezen, moet u de behoeften van uw gevederde huisdieren beschouwen. Het is duidelijk dat een parkiet of een kanarie veel minder ruimte nodig heeft dan een ara. Voor vogelsoorten als nachtegalen en leeuweriken die vaak willen vliegen, moet u nog een ronde kooi kopen voorzien van een pvc-dak in plaats van een metalen.

En voor uw favoriete vogels die meestal horizontaal vliegen (parkieten, vinken, kanaries) kunt u beter een brede vierkante kooi aanschaffen.

U moet in twee gevallen een volière aanschaffen: Uw huisdier behoort tot een grote vogelsoort of u wilt uw vogels gaan fokken.

Het belangrijkste is om een ruime kooi of volière te kiezen. U kunt kiezen op basis van de volgende regel - Het volume van de kooi moet 4-5 keer groter dan uw huisdier zijn.

Een andere belangrijke factor voor het kiezen van de kooi is de passende dikte en de opstelling van de spijlen. Hoe kleiner de vogel hoe korter de afstand tussen de spijlen. De optimale diameter van de spijlen voor parkieten is 1,5-2 mm, voor grote vogels is dit 3-4 mm.

Selecteer alleen kooien en nestkastjes gemaakt van hoogwaardige materialen. De spijlen van een metalen kooi mogen niet van geverfd zink of koper zijn, omdat deze oxideren en anderszins giftig kunnen zijn. Koop kooien met een deur die van een veilige afsluiting is voorzien. Bovendien moeten de producten voor de reiniging en het gebruik praktisch zijn, waardoor u van extra reiniging wordt gevrijwaard.

Kooien zijn vaak uitgerust met alle benodigde accessoires: voederbakken, vogelbaden, rustplaatsen en ga zo maar door. Als u een lege kooi aanschaft, moet u de accessoires afzonderlijk aanschaffen.

Hoe wij u kunnen helpen

Zoekt u een goede kwaliteit kooi voor uw gevederde huisdier? Is het belangrijk voor u dat uw vogel zich prettig voelt? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Bij PetsExpert kunt u vogelkooien en volières aanschaffen van alle soorten en maten. Binnen onze grote assortiment kunt u snel een geschikt product tegen een aantrekkelijke prijs vinden. Plaats uw bestelling en geef uw huisdier een comfortabele en ruime woning!

Kooi & Voliere kwaliteitsproducten voor Vogel aan een aanvaardbare prijs